Het Spreukenbos "De Moost"
 

Flora en Fauna

De plekken in het bos zijn zeer divers en op sommige locaties vind nog een duidelijke ontwikkeling plaats. Enkele voorbeelden van gebieden die men nu al kan aantreffen zijn:

“De Poel” (Vijver) is in het midden van het spreukenbos te vinden. Deze plek is via diverse looppaden zeer gemakkelijk te vinden en men kan ook een gedeelte langs de poel lopen. Er is veel opgespoten zand weggehaald waardoor er op dit moment weer begroeiing komt zoals die in de vijftigerjaren ook te bewonderen was.

“De Vlindertuin” is nog in aanleg maar het afgelopen seizoen waren er al beduidend veel vlinders hier te bewonderen. Er is een open plek in het bos gecreëerd waardoor de zon er veel meer kan schijnen. Dit zal er de komende jaren voor zorgen dat de Vlindertuin steeds meer tot zijn recht gaat komen.

“Het Spreukenpad” betreed je wanneer je bij de hoofdentree geheel links blijft lopen. Hier zie je de maaskeien langs het pad liggen met daarop geschreven de emoties/spreuken van allerlei bezoekers. Iedere wandelaar mag hier een kei neerleggen, elke keer hij/zij dit pad neemt.

Bepaalde plekken en wendingen zul je vooral moeten ervaren tijdens de wandeling zelf. Aangezien woorden niet duidelijk kunnen maken wat je door middel van beleving ziet, voelt, hoort en ervaart.

Klik hier om ons een e-mail te sturen